Routes

De Beregoeie Run

5, 10 of 15 kilometer: welke route ga jij rennen? Tijdens de eerste Wildlife Run van Nederland kun je uit drie verschillende afstanden kiezen. Bij elke afstand ren je langs de indrukwekkende dieren van Ouwehands Dierenpark en de geredde beren van Het Berenbos. Ook duik je de bosrijke omgeving van Rhenen in en beklim je de Grebbeberg: een flinke heuvel van 52 meter met spectaculair uitzicht op de Nederrijn en de Betuwe.

Onderweg valt veel te beleven. Je komt kleine uitdagingen tegen waarin je meer leert over het leven van beren in het wild en in gevangenschap. Ook kom je tijdens de Wildlife Run meer te weten over stichting Bears in Mind en hoe zij al jarenlang beren wereldwijd een beter leven geven.

Tijdens de Wildlife Run worden verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden. De route wordt niet afgezet maar met borden aangegeven. Bij verschillende rustposten kun je even bijkomen, wat water pakken of blaren laten plakken.

Hieronder zie je de routes van de Beregoeie Run (linksboven 5km, rechtsboven 10km en onderaan 15km).
Ben je al benieuwd naar wat je allemaal tegen gaat komen? 

      

 

De Beregoeie Kidsrun

Ook de jongsten gaan een avontuurlijke dag beleven. Voor hen is een spannende route uitgestippeld die grotendeels door Ouwehands Dierenpark loopt. Tijdens de Beregoeie Kidsrun komen zij langs verschillende bereleuke opdrachten. Zo worden er liedjes gezongen – een bekend trucje om echte beren in het bos op afstand te houden – en muurtjes gebouwd om de oogst te beschermen tegen nieuwsgierige indringers. De rest van de opdrachten gaan we nog niet verklappen! Alle stoere deelnemers verdienen uiteindelijk het diploma van ‘Berenbeschermer’.

De route is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ouders, opa’s en oma’s of broers en zussen kunnen uiteraard meekijken langs de route. Onderweg worden genoeg vrijwilligers en verkeersregelaars ingezet die de kinderen begeleiden.